Gastro

Napravite pauzu od teške hrane, pripremite pijanog šarana s prilogom od riže

Sva kalorična jela koja pripremamo u toku sedmice u jednom bismo trenutku trebali napustiti i malo odmoriti organizam. Pijani šaran savršen je način da napravite pauzu od teške hrane, a idealan je i za osobe koje prakticiraju keto prehranu.
Recept je po sastojcima veoma jednostavan i trebali biste ga pripremati barem jednom sedmično.

Sastojci koji će vam biti potrebni:

2 kilograma šarana
so
biber
limun
maslinovo ulje
bijelo vino
glavica luka
dva čehna bijelog luka
200 grama riže

Način pripreme:

Ribu očistite. Napravite rezove. Začinite je solju i biberom, a u svaki rez dodajte po jedan kolutić limuna. Stavite je u tepsiju i prelijte s 200 mililitara ulja i 100 mililitara bijelog vina. Pecite je 45 minuta na 200 stepeni.

U tavi porpržite glavicu luka, dva čehna bijelog luka, a potom dodajte 200 grama riže. Dodajte 200 mililitara vode i 200 mililitara bijelog vina. Posolite i pobiberite. Dinstajte 15 minuta.

Stavite rižu u tepsiju pored ribe i zalijte s još 200 mililitara bijelog vina.
Vratite u pećnicu i pecite još 30 minuta na 200 stepeni. Servirajte sa zelenom salatom.

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/klix.ba

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh