Gastro

Mesni rolat

Sastojci:

  • 600 g mljevenog mesa
  • 100 g mocarele
  • 100 g dimljene pečenice
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezle
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica vegete
  • 1 kašičica mljevene slatke paprike
  • pola kasičice soli
  • trećina kašičice bibera
  • 2 čena bijelog luka

Priprema

U činiju staviti mljeveno meso, dodati začine, ispasiran bijeli luk, jaje i prezle i dobro sjediniti smjesu. U posebnu činiju izrendati mocarelu.

Od alufolije napraviti pravougaonik i nauljiti ga. Preko folije staviti meso i rastanjiti ga na debljinu prsta. Na sredini staviti tanko isječenu pečenicu i preko nje izrendani sir.

Pomoću folije napraviti veknicu tako, da sir i pečenica budu u sredini.

Sve zajedno sa folijom prebaciti u pleh, prekriti alufolijom (probušiti je na nekoliko mjesta, tako da para moze da izađe).

Peći u zagrijanoj na 180 stepeni rerni oko 45 minuta, poslije toga skinuti foliju i zapeći jos malo.

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh