Sastojci:
- 600 g mljevenog mesa
- 100 g mocarele
- 100 g dimljene pečenice
- 1 jaje
- 2 kašike prezle
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica vegete
- 1 kašičica mljevene slatke paprike
- pola kasičice soli
- trećina kašičice bibera
- 2 čena bijelog luka
Priprema
U činiju staviti mljeveno meso, dodati začine, ispasiran bijeli luk, jaje i prezle i dobro sjediniti smjesu. U posebnu činiju izrendati mocarelu.
Od alufolije napraviti pravougaonik i nauljiti ga. Preko folije staviti meso i rastanjiti ga na debljinu prsta. Na sredini staviti tanko isječenu pečenicu i preko nje izrendani sir.
Pomoću folije napraviti veknicu tako, da sir i pečenica budu u sredini.
Sve zajedno sa folijom prebaciti u pleh, prekriti alufolijom (probušiti je na nekoliko mjesta, tako da para moze da izađe).
Peći u zagrijanoj na 180 stepeni rerni oko 45 minuta, poslije toga skinuti foliju i zapeći jos malo.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com