Da li ste ranije probali rafaelo kuglice s jagodom? Ako niste, donosimo vam recept za ovaj desert. Ako jeste, probajte ponovo.
Sastojci:
- 200 g bijele čokolade
- 100 ml mlijeka za šlag
- 100 g kokosovog brašna
- 50 g krem sira
- 5 jagoda srednje veličine
- 50 g kokosovog brašna
Priprema:
Jagode operite, očistite i nasjeckajte na sitne komade. Na srednje jakoj vatri zagrijte mlijeko za kuvanje da provri pa prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Umiješajte kokosovo brašno i krem sir pa pokrijte plastičnom folijom. Smjesu stavite u frižider na jedan sat. Kašičicom zagrabite smjesu, spljoštite je i u sredinu stavite komadić jagode. Rukama oblikujte kuglicu pa uvaljajte u kokosovo brašno. Kuglice stavite u frižider, ali ih izvadite 10 minuta prije posluživanja kako bi omekšale.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com