Gastro

Zapečena riba s krompirom

Donosimo vam recept za nacionalno jelo Portugala koje nije teško napraviti.

Sastojci

  • 100 g dimljenog lososa
  • 150 g kisele pavlake
  • 100 g dimljenog kačkavalja
  • aleva paprika
  • 4 krompira
  • muskatni oraščić
  • so, biber

Priprema:

Za portugalsko jelo s pavlakom i krompirom iz rerne možete koristiti ribu koju želite, s tim što je originalni recept s bakalarom. Skuvajte krompir i oljuštite ga, a potom ga isjecite na kocke. Isjecite ribu na sitne komade, u načem receptu je dimljeni losos. Pomiješajte krompir, ribu i pavlaku u koju ste prije toga dodali malo vode i promiješajte dobro. Začinite alevom paprikom, kao i oraščićem i biberom. Pospite rendanim kačkavaljem ili drugim dimljenim tvrdim sirom. Pecite dok jelo ne postane zlatasto u rerni.

 

 

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh