Da li za praznike ili samo da zadovoljite želju za slatkim, probajte naš prijedlog.
Sastojci:
Za podlogu:
200 g mljevenog keksa
100 g mljevenih oraha
50 g šećera u prahu
80 g margarina
6-7 kašika soka od narandže
Za kremu:
250 ml slatke pavlake
250 g krem sira
200 g šećera u prahu
1 kesica želatina (10 g)
600 g jagoda
Priprema:
U činiju stavite keks, orahe, šećer u prahu, margarin i sok, pa sve umijesite. U okrugli obruč utisnite smjesu i ostavite u frižider da se hladi. Jagode operite i očistite, pa ih ostavite da se osuše. U činiju sipajte slatku pavlaku i kratko je mutite uz dodavanje šećera u prahu. Zatim dodajte krem sir i još kratko mutite. U šerpicu stavite želatin u prahu, dodajte četiri kašike vode i ostavite da nabubri. Zatim šerpicu stavite na tihu vatru da se smjesa ugrije. Istopljenu smjesu želatina sipajte u kremu i još jednom umutite. U kalup, na podlogu za tortu nanesite nekoliko kašika kreme pa po njoj ređajte jagode, te preko njih sipajte preostalu kremu.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com