VIJESTI

Admir Babić otkrio kakav je plan da se u budućnosti riješi problem sve većih gužvi u ulici Branilaca

“Poštovani sugrađani, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Visoko postavio sam pitanje nadležnim u Gradskoj upravi vezano za sve veće gužve u ulici Branilaca i planirano otvaranje RK Vema.

U svom upitu, istaknuo sam svakodnevne gužve koje su postale uobičajene, posebno tijekom dnevnih sati. Uzimajući u obzir nadolazeće otvaranje RK Vema i očekivan rast saobraćajnog prometa, izrazio sam zabrinutost te zatražio informacije o planiranim mjerama za regulaciju saobraćaja u tom području Visokog.

Na postavljeno pitanje, dobio sam sljedeći odgovor iz Gradske uprave: “Grad Visoko, putem Službe za infrastrukturu, ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove, planira poduzeti aktivnosti u narednom periodu u vezi s izradom projektne dokumentacije za izgradnju saobraćajnice kroz naselje Luke, što je predviđeno Regulacionim planom “Centar 3 – I” – Visoko. Ta saobraćajnica će povezivati naselje Luke s ulicom Branilaca preko poligona, s ciljem rasteretanja raskrižja i same ulice Branilaca (od ulice Aleja Šehida Resula do poligona).”

Kako su dodali u odgovoru, a uzimajući u obzir sigurnost i zadovoljstvo građana koji koriste ulicu Branilaca, Gradska uprava je isto pitanje uputila Policijskoj stanici Visoko radi razmatranja i poduzimanja aktivnosti iz njihove nadležnosti kako bi se osigurala bolja regulacija prometa u ulici Branilaca”, napisao je na svojoj Facebook stranici gradaki vijećnik Admir Babić.

Visoko.co.ba

NAJNOVIJE

Na Vrh