VIJESTI

Elvedina Muzaferija se obraća javnosti nakon povijesne sezone

Najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija okončala je sezonu u takmičenju FIS Svjetski kup i Europa kup. Niz historijskih rezultata za bh.skijanje posebno krasi dvostruki plasman u finale Svjetskog kupa, visoko četvrto mjesto u spustu i deveto u disciplini Super – G,  te prva pobjeda u Europa kupu.

Napomenimo i to da je na Državnom prvenstvu Slovenije, koje je jučer održano u Austriji, Elvedina Muzaferija osvojila šesto mjesto i tako dostigla značajan broj FIS poena u disciplini veleslalom, a koji će joj u narednoj sezoni donijeti bolju startnu poziciju.

Povodom najbolje sezone do sada, u petak će biti upriličena press-konferenciju u prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Planirano je da se prisutnim obrati: Elvedina Muzaferija, Samir Smajić, predsjednik Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine, Haris Fazlagić, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Nađa Lutvikadić – Fočo, rukovoditeljica Sektora za upravljanje promocijom kompanije BH Telecom i ministar kulture i sporta u Kantonu Sarajevu, Kenan Magoda i Feđa Morankić, direktor ASA Central osiguranja.

Visoko.co.ba

NAJNOVIJE

Na Vrh