VIJESTI

(FOTO) Studio Sinteza potpisuje dizajn veoma zanimljive kuće u Visokom

Studio Sinteza je arhitektonski biro iz Visokog koji se sastoji od 5 članova, a za svoj zadatak su uzeli da odgovore na različite projektantske izazove. Našu pažnju je posebno privukao jedan od njihovih projekata pod nazivom ‘Kuća N’, a radi se o projektantskom rješenju privatnog stambenog objekta u jednom od naselja u Visokom. Upravo je ovaj projekat osvojio prestižnu BigSEE nagradu za arhitekturu 2022.

Eksterijer kuće definišu moderne i jednostavne linije, te minimalizam, sa prekrasnim intimnim vrtom i zelenim površinama. Krovne kosine su rješenje koje zaista privlači pažnju, te je nešto što ne viđamo tako često na ovim prostorima.

Ova kuća se prostire na 600 m2, a nas je dojmio i ‘skriveni’ prostor, podrumski prostor u kojem su smješteni ambijenti za opuštanje poput bazena, saune, fitnesa i vinskog podruma. Dnevni boravak se proteže kroz dvije etaže, tj. galerijski prostor u kojem se nalazi radna soba, trpezarija, kuhinja i dnevni boravak, a sve to sa divnim osvjetljenjem i velikim izvorom prirodne svjetlosti. Interijer je također uređen u minimalističkom stilu, sa velikom primjesom prirodnih materijala, a dominiraju drvene površine i namještaj.

Sigurni smo da je ova kuća savršeno kreirana za potrebe vlasnika, te da je prostor prava mala oaza za svakodnevno opuštanje i uživanje u privatnosti vlastitog doma.

Visoko.co.ba/Bonjour.ba/Emina Smaka

NAJNOVIJE

Na Vrh
Loading...