VIJESTI

Grad Visoko investira u utopljavanje zgrade KS 69 u ulici Musala 17/19 – radovi u toku

Grad Visoko je na inicijativu gradonačelnika Ganića odobrio finansijska sredstva za sufinansiranje utopljavanja objekata kolektivnog stanovanja, te s tim u vezi putem javnog poziva opredjeljena su sredstva za utopljavanja zgrade KS 69 (Musala 17/19). Ukupna vrijednost investicije je 46.575 KM, a Grad Visoko sufinansira 40%, što je 18.630 KM.

“Opredijelili smo se da investiramo u objekte kolektivnog stanovanja kako bismo smanjili emisiju štetnih plinova zbog velike potrošnje različitih energenata i time poboljšali kvalitet zraka, ali i uljepšali naše Visoko. Zgrade u koje smo do sada investirali imale su jako lošu fasadu, te zbog toga pored velike potrošnje energenata predstavljale su i svojevrsno ruglo u centru grada. Iako su zgrade privatno vlasništvo, mi smo ovim potezom uspjeli motivirati građane da izdvoje dio vlastitih finansijskih sredstava i da zajedno radimo za bolje Visoko.”- kazao je gradonačelnik Ganić.
Podsjećamo da je ranije realizovan projekat utopljavanja zgrade KS 60/60A/62/62A u ulici Donje Rosulje 32/34/36/38, gdje je Grad Visoko opredijelio 60.000,00KM, a ostatak građani i donator.

NAJNOVIJE

Na Vrh