Kao sezonsko voće kruške su svuda oko nas. U njihovom primamljivom ukusu svi treba da uživaju, jer su prava riznica zdravlja.
Kruška je među prvim namirnicama koja se preporučuje u ishrani odojčadi kao glavni sastojak kašica. Zbog primamljivog i slatkog ukusa, nijedna beba se ne buni zbog obroka od krušaka.
Osim toga, kruška se preporučuje u dječjoj ishrani jer je među malobrojnim voćkama koje ne izazivaju alergijske reakcije.
Kada je riječ o odraslima, konzumiranje ove voćke pomaže u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja i bolesti crijevnog trakta.
Kruške bi trebalo jesti neoljuštene, jer tanka kožica sadrži hranljive sastojke isto kao i “meso”.
Mogu da budu veoma ukusan i hranljiv doručak ukoliko se isjeckane, sa đumbirom i medom, stave u kašu od prosa. Veoma su ukusne i kada ih oljuštene i očišćene od sjemenki obarimo u jabukovom soku ili vinu.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com