Zdravlje

Jedite kruške, evo zašto

Kao sezonsko voće kruške su svuda oko nas. U njihovom primamljivom ukusu svi treba da uživaju, jer su prava riznica zdravlja.

Kruška je među prvim namirnicama koja se preporučuje u ishrani odojčadi kao glavni sastojak kašica. Zbog primamljivog i slatkog ukusa, nijedna beba se ne buni zbog obroka od krušaka.

Osim toga, kruška se preporučuje u dječjoj ishrani jer je među malobrojnim voćkama koje ne izazivaju alergijske reakcije.

Kada je riječ o odraslima, konzumiranje ove voćke pomaže u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja i bolesti crijevnog trakta.

Kruške bi trebalo jesti neoljuštene, jer tanka kožica sadrži hranljive sastojke isto kao i “meso”.

Mogu da budu veoma ukusan i hranljiv doručak ukoliko se isjeckane, sa đumbirom i medom, stave u kašu od prosa. Veoma su ukusne i kada ih oljuštene i očišćene od sjemenki obarimo u jabukovom soku ili vinu.

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh