Sastojci:
5 većih krompira
glavica crnog luka
100 ml ulja
kašika suvog začina
so, biber po ukusu
kašika peršunovog lista
200 ml pavlake
100 g tvrdog sira
100 ml vode
Priprema:
Zagrijati ulje pa mu dodati isjeckani luk. Prodinstati i malo posoliti. Dodati pola čaše vode i nastaviti dinstanje i kada je luk dobio žućkastu boju, uključiti rernu na 200 stepeni.
Oguliti krompir i isjeći na tanke kriške. Staviti dio luka u podmazanu vatrostalnu činiju, poredati sloj krompira, ukoso, jedan na polovinu drugoga. Preko staviti ostatak luka i drugi sloj krompira.
Pomiješati pavlaku, začine, rendani sir i vodu pa zaliti krompir.
Prekriti folijom pa peći sat vremena. Nakon toga skinuti foliju i peći još nekih 20 minuta.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com