Gastro

Mini baklave

Sastojci:

500 g gotovih kora

300 g mljevenih oraha

4 kašike griza

2 kašike prah šećera

100 ml mlake vode

100 ml ulja

2 vanilice

Za premazivanje kora:

150 g margarina

40 ml ulja

Za preliv:

500 ml vode

250 g šećera

1 limun

Priprema:

Sjediniti sve sastojke za fil. Zatim početi sa uvijanjem kora po principu dvije kore premazati margarinom i uljem, pa staviti fil, zatim urolati i tako sve dok ima materijala. Rolatiće sjeći na manje dijelove i redati u pleh za pečenje. Peći na 200 stepeni 20 minuta. Preliv napraviti tako što u vodu dodate šećer i isječen limun i kuhati 15-20 minuta na umjerenoj temperaturi. Hladne baklave preliti vrućim prelivom.

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh