Za današnji ručak možete pripremiti punjene tikvice s mesom. Priprema ovog jela neće vam oduzeti mnogo vremena, a okus će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Možete ih služiti s rižom ili nekim mliječnim sosom, kao i sezonskom salatom.
Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ovog jela su:
4 tikvice
300 grama faširanog mesa
glavica luka
300 mililitara paradajz sosa
dvije kašike riže
malo soli
malo mješavine začina
biber
jedan krompir
paradajz
malo peršuna
Način pripreme:
Tikvice dobro operite. Isjecite ih na krugove. Krugovi neka budu debljine do tri centimetra.
U posudi pripremite fil za punjenje tikvica. Stavite meso, dodajte rižu, sitno isjeckanu glavicu luka, izrendanu mrkvu, sitno isjeckani paradajz i izrendani luk. Začinite po želji. Fil propržite na ulju nekih 15-ak minuta.
Punite tikvice i redajte ih u tepsiju.
U paradajz sos nasjeckajte sitno bijeli luk i malo peršuna. Sosom prelijte tikvice i stavite da se peku. Služite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/klix.ba