Gastro

Pita s tikvicama i sirom

Prijedlog za brzi dorucak ili večeru.

Sastojci:

1 kg tikvica

2 jajeta

1 čaša mlijeka

1 kašičica soli

7 kašika brašna

1 kašika prezli

1 kašika ulja

100 g rendanog kačkavalja

300 g fete ili kravljeg sira

Priprema:

Tikvice oljuštiti, oprati, isjeći na trake po dužini, posoliti i ostaviti 30 minuta da stoje. Ocijediti tikvice, valjati u brašno i polovinu staviti u nauljenu i prezlom posutu vatrostalnu posudu. Sir izdrobiti preko tikvica, staviti drugu polovinu tikvica valjanu u brašno. Umutiti jaja sa mlijekom i preliti preko tivkica. Posuti rendanim kačkavaljem i peći na 200 stepeni 30 minuta, odnosno dok ne porumene.

 

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh