Gastro

Recept: Hercegovački uštipci za prste polizati

Hercegovački uštipci su tradicionalno jelo iz ovog kraja koje je jednostavno pripremiti.

Budući da su toliko prosti, možete ih poslužiti uz dobar sir i suhomesnate proizvode ili uz jogurt.

Sastojci:

  • 500 g brašna
    • 1 žličica soli
    • 250 ml vode
    • 2 žlice loze
    • ulje za prženje

Priprema:

  1. U brašno dodati sol, lozu i vodu i zamiješati gusto lijevano tijesto. Tijesto bi trebalo lagano kliziti sa žlice kojom se grabi.
  2. Zagrijati malo ulja u velikoj tavi za palačinke i izliti tijesto kutljačom praveći duguljaste oblike (primjerice u obliku stopala). Odjednom peći dva ili najviše tri komada. Pržiti ih sa obje strane dok ne dobiju žućkastu boju.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba
Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh