Gastro

Recept za najbrži ručak vikendom: Krompir gulaš gotov za pola sata

Vikend je i u većini domova najčešće nedostaje vremena za mnogo toga, pogotovo kad je riječ o lijepim danima, bez kiše i zime…

Kako bi vam olakšali obaveze ovog vikenda, predlažemo vam da danas za ručak napravite brzi, jeftini i slasni krompir-gulaš u pretis loncu, koji će, sigurni smo, postati čest izbor na vašoj trpezi.

Sastojci:

1 kg krompira
2 mrkve (ili, još bolje, jedna veza tzv. “zeleni”)
1 luk
2 režnja bijelog luka
300-400 gr. mesa (junetina, piletina…šta god vam je po volji)
200gr pasiranog paradajza
1 kašika aleve paprike
so i biber
ulje

Priprema:

Isjeckajte luk i dinstajte ga kratko na ulju (dok ne “zacakli”). Kako bi izvukli ono najbolje od luka, predlažemo vam da stavite i prstohvat šećera dok ga dinstate.

Dodajte meso i često miješajte. Dodajte nasjeckane mrkvu i celer (“zelen”) i kad se meso počne lijepiti za dno pretis lonca, dodajte šolju vode.

Ogulite krompir, narežite ga na veće kocke i ubacite u pretis.

Dodajte bijeli luk, peršun, pasirani paradajz, alevu papriku, so i biber, sačekajte da provri i zatvorite pretis. Kuhajte 15ak minuta i to je to!

Prijatno vam.

 

 

 

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh