Jednostavno a preukusno jelo uz salatu po želji i šolju jogurta.
Sastojci
200 g riže dugog zrna
1 crni luk
1 bjeli luk
50 g pasiranog paradajza
300 g mljevenog mesa
So, biber, peršun
100 g feta sira
600 ml tople vode
1/2 povrtne kocke za supu
Priprema
Oba luka sjeći na što sitnije, rižu dobro oprati i ocjediti od tekućine. Zagrijati malo ulja pa meso dobro upržiti, dodati luk i pržiti još dok meso ne promjeni boju. Dodati rižu i usuti vodu u koju ste dodati kocku za supu, te sve kuhati pet minuta.
Izručiti smjesu u posudu u koju ćete peći jelo prethodno malo pouljenu, preko raspodjeliti sir i peći u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni 25-30 minuta dok riža ne bude kuhana.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com