Gastro

Riža sa mljevenim mesom

Jednostavno a preukusno jelo uz salatu po želji i šolju jogurta.

Sastojci
200 g riže dugog zrna

1 crni luk

1 bjeli luk

50 g pasiranog paradajza

300 g mljevenog mesa

So, biber, peršun

100 g feta sira

600 ml tople vode

1/2 povrtne kocke za supu

Priprema
Oba luka sjeći na što sitnije, rižu dobro oprati i ocjediti od tekućine. Zagrijati malo ulja pa meso dobro upržiti, dodati luk i pržiti još dok meso ne promjeni boju. Dodati rižu i usuti vodu u koju ste dodati kocku za supu, te sve kuhati pet minuta.

Izručiti smjesu u posudu u koju ćete peći jelo prethodno malo pouljenu, preko raspodjeliti sir i peći u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni 25-30 minuta dok riža ne bude kuhana.

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh