Gastro

Slatki keksići

Sastojci

350 g maslaca sobne temperature

500 g brašna

170 g šećera u prahu

1 vanilin šećer

1 žumance

eurokrem, džem

Priprema

Izmiksajte maslac, žumance, šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte brašno i mijesite dok ne dobijete lijepo i glatko tijesto. Od tijesta napravite lopticu, obložite je folijom i stavite u frižider na pola sata. Nakon toga tijesto razvucite na brašnjavoj podlozi (do 5 mm debljine). Kalupima zatim pravite željene oblike od tijesta, ređajte ih na pleh obložen pek-papirom i pecite pet do 10 minuta na 150 stepeni. Nakon pečenja keksiće ostavite da se ohlade i ukrasite po želji. Možete ih punuti eurokremom, džemom ili jednostavno posuti šećerom u prahu.

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh