VIJESTI

U mjestima Čekrekčije i Donja Zimča: Uhapšene dvije osobe iz Visokog zbog posjedovanja droge

Policija je uhapsila dvojicu muškaraca iz Visokog zbog sumnje da su posjedovali i omogućavali uživanje opojnih droga. Prema saopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, policija je prilikom rutinske kontrole saobraćaja u mjestima Čekrekčije i Donja Zimča pronašla i oduzela šest paketića praškaste materije za koju se pretpostavlja da je droga.

Prvi slučaj se dogodio u 16,45 sati u mjestu Čekrekčije, kada je policija zaustavila putničko motorno vozilo marke “Seat”, kojim je upravljao L.A. (rođen 1978. godine) iz Visokog. Prilikom pregleda vozila, policija je pronašla pet upakovanih sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. L.A. je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Drugi slučaj se dogodio u 17,25 sati u mjestu Donja Zimča, kada je policija zaustavila putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, kojim je upravljao Š.M. (rođen 1987. godine) iz Visokog. Prilikom pregleda vozila, policija je pronašla jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Š.M. je također lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Policija je saopćila da će protiv osumnjičenih biti podneseni izvještaji nadležnom tužilaštvu zbog krivičnog djela “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Policija je također apelovala na građane da prijave svaku sumnjivu aktivnost ili osobu koja se bavi prodajom ili konzumiranjem droge.

N.K. // MUP ZDK-a // Visoko.co.ba

NAJNOVIJE

Na Vrh