VIJESTI

Udruženje žena “Nismo same” promijenilo naziv u “Srcem zajedno”

Udruženje žena “Nismo same” obavještava javnost da je zbog konstantnog pritiska Udruge “Nismo same” iz Zagreba u pogledu korištenja istog imena, na Skupštini Udruženja održanoj 05.07.2024. godine donijelo odluku o promjeni imena Udruženja, a koje je registrovano kod nadležnog Ministarstva za pravosuđe i upravu Ze-do kantona pod imenom Udruženje žena oboljelih od karcinoma “SRCEM ZAJEDNO” Visoko.

Obavještavamo javnost da je ovo Udruženje istupalo na zakonit i transparentan način pod imenom NISMO SAME, a kako je bilo i registrovano kod već pomenutog nadležnog Ministarstva za pravosuđe i upravu Ze-do kantona.

Međutim, imajući u vidu zahtjeve Udruge “Nismo same” iz Zagreba i stalne prijetnje tužbom, a ne želeći dovoditi u bilo kakav negativni kontekst rad našeg Udruženja, donesena je odluka da sve svoje programske ciljeve i djelovanja ostvarujemo pod novim nazivom Udruženje žena oboljelih od karcinoma “SRCEM ZAJEDNO” Visoko.

Mi znamo da NISMO SAME, ali u budućnosti takođe znamo da ćemo SRCEM ZAJEDNO ostvariti sve naše ciljeve! S nadom da ćete i dalje podržavati naš rad i biti uz nas kao i do sada!

UO Udruženje žena oboljelih od karcinoma
“SRCEM ZAJEDNO” Visoko

NAJNOVIJE

Na Vrh