VIJESTI

Visoko će imati tri kandidata za gradonačelnika

Kao i prije četiri godine Visoko će imati tri kandidata na predstojećim lokalnim izborima za poziciju gradonačelnika. Od toga dva koji su bili kandidati i na prethodnim izborima 2020.godine. (Mirza Ganić, Dario Pekić). Novo ime je Adnan Delić koji će kako saznaje Visoko.co.ba nastupati kao kandidat SDP-a, a ne kao kandidat, kako su je zvali prethodnih mjeseci, udržene opozicije.

Još ranije 01.05., ovog mjeseca aktuelni gradonačelnik Mirza Ganić obznanio je da će ponovo biti kandidat Stranke Demokratske Akcije.

Adnan Delić je danas i zvanično potpisao izjavu kojom potvrđuje da je kandidat Socijaldemokratske partije.

Večeras bi GIO Snage Naroda Visoko trebalo da potvrdi kandidaturu svog predsjednika Darija Pekića.

Na predstojećim lokalnim izborima u Visokom učestvovat će i značajan broj stranaka koje neće imati svoje kandidate za gradonačelnika, ali će biti interesantno koga će od trojice kandidata podržati, a što će nam unaprijed ukazati kakve bi se koalicije mogle očekivati nakon izbora. Naravno, to ponajviše zavisi i od ostvarenih rezultata.

Podsjećamo, prije četiri godine u Visokom na 52 biračka mjesta za kandidate za gradonačelnika/gradonačelnicu je glasalo 20.308 glasača sa važećim glasačkim listićima.

Visočani su tada glasali ovako:

  1. Mirza Ganić (SDA) – 10.501 osvojen glas
  2. Amra Babić (Nezavisni kandidat) – 8.345 osvojenih glasova
  3. Dario Pekić (A-SDA) – 1.462 osvojena glasa

 

NAJNOVIJE

Na Vrh