Donosimo vam recept za nacionalno jelo Portugala koje nije teško napraviti.
Sastojci
- 100 g dimljenog lososa
- 150 g kisele pavlake
- 100 g dimljenog kačkavalja
- aleva paprika
- 4 krompira
- muskatni oraščić
- so, biber
Priprema:
Za portugalsko jelo s pavlakom i krompirom iz rerne možete koristiti ribu koju želite, s tim što je originalni recept s bakalarom. Skuvajte krompir i oljuštite ga, a potom ga isjecite na kocke. Isjecite ribu na sitne komade, u načem receptu je dimljeni losos. Pomiješajte krompir, ribu i pavlaku u koju ste prije toga dodali malo vode i promiješajte dobro. Začinite alevom paprikom, kao i oraščićem i biberom. Pospite rendanim kačkavaljem ili drugim dimljenim tvrdim sirom. Pecite dok jelo ne postane zlatasto u rerni.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com