Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 1 krompir
- 2 mrkve
- malo korijena celera
- 1 veza mladog crnog i bijelog luka
- 1 zelena paprika
- 200 ml kuvanog paradajza
- 1 kašika brašna
- 1 kašika ajvara
- 1 kašika mljevene paprike
- malo soli, ulje
- list peršuna
Priprema: Kupus isjeći na kocke pa pola poredati u šerpu.
U sredinu staviti krompir, mrkvu, kocke celera i lista, mladi luk i zelenu papriku.
Naliti do pola šerpe vo-dom i poklopiti da se kuva na laganoj vatri. Pred kraj sipati kuvani paradajz.
U tavu sipati ulje, dodati brašno pa ga malo propržiti da dobije krem boju.
Dodati crvenu mljevenu papriku i kašiku ajvara i lagano promiješati. Dodati soli i nasjeckan peršun.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com