Gastro

Posna čorba

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa
  • 1 krompir
  • 2 mrkve
  • malo korijena celera
  • 1 veza mladog crnog i bijelog luka
  • 1 zelena paprika
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika ajvara
  • 1 kašika mljevene paprike
  • malo soli, ulje
  • list peršuna

Priprema: Kupus isjeći na kocke pa pola poredati u šerpu.

U sredinu staviti krompir, mrkvu, kocke celera i lista, mladi luk i zelenu papriku.

Naliti do pola šerpe vo-dom i poklopiti da se kuva na laganoj vatri. Pred kraj sipati kuvani paradajz.

U tavu sipati ulje, dodati brašno pa ga malo propržiti da dobije krem boju.

Dodati crvenu mljevenu papriku i kašiku ajvara i lagano promiješati. Dodati soli i nasjeckan peršun.

 

 

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh