Tehnologija

Facebook priprema smartwatch s dvije kamere

Kompanija Facebook razvija svoj prvi smartwatch, koji će se pojaviti na ljeto 2022. godine.

Pametni sat će imati dvije kamere te će se moći odvojiti od narukvice kako bi se pravile fotografije i snimali klipovi, a potom dijelili putem Facebookovih aplikacija uključujući Instagram.

Kamera na prednjoj strani sata je primarno namijenjena obavljanju videopoziva, dok se stražnja kamera s autofokusiranjem (1.080p) može koristiti za snimanje kada se odvoji od kućišta na zglobu napravljenog od nehrđajućeg čelika. Facebook želi i da druge kompanije prave dodatke za spajanje kamere na različite stvari poput ruksaka.

Ideja je da se korisnici motivišu da koriste pametni sat kao i pametne mobitele, a sve je dio plana direktora Facebooka Marka Zuckerberga da proizvede više uređaja koji “zaobilaze” Apple i Google, dvije dominantne platforme za mobitele koje uveliko kontrolišu Facebookove mogućnosti da dospiju do ljudi.

Apple se agresivno pozicionirao kao zaštitnik privatnosti ograničavajući različite vrste podataka koje aplikacije poput Facebooka prikupljaju, dok se Facebook vezuje za različite skandale povezane s korištenjem podataka korisnika.

Sat će biti dostupan sljedeće godine u bijeloj, crnoj i zlatnoj boji, a koštat će oko 400 dolara.

 

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/klix.ba

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh