VIJESTI

Gradska biblioteka Visoko: Realizovano takmičenje u čitanju naglas

Koliko god da idemo u korak na digitalnom polju, ipak ne trebamo zanemariti one bazične vrijednosti i temelje kulture u njenim najrazličitijim segmentima. Uvijek će se izdvajati iz mase i posebno cijeniti oni koji vladaju umijećem izražavanja, lijepog, tečnog i jasnog govora, oni koji se rado slušaju i često nam postaju primjeri!

A ti koji se izdvajaju, po nekom pravilu bi trebali biti oni koji imaju zavidno čitalačko iskustvo. Zato mi i insisitiramo na kulturi čitanja u njenom najširem značenju, pa s tim u vezi i dalje, jedini u našoj državi, evo već šesti put održavamo takmičenje u čitanju naglas.

Ove godine takmičenje je organizovano za sve učenike devetog razreda sa poručja Grada Visokog. Treće mjesto osvojio je Vedad Ajdin (OŠ “Safvet-beg Bašagić”), drugo Laris Bekrić (OŠ “Alija Nametak”), a prvo mjesto pripalo je Šejmi Omanović (OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”).

Veliki trud u organizaciji, velika posvećenost članova žirija i pozitivna trema učesnika, doprinijeli su da i ovaj događaj zauzme svoje mjesto u kulturnoj historiji našeg grada.

Visoko.co.ba/Gradska biblioteka Visoko

NAJNOVIJE

Na Vrh