Zanimljivosti

Kako ispeći krompir da uvijek ispadne hrskav

Nutricionistica je otkrila tajni sastojak koji koristi za kuhanje hrskavog krompira, koji ispeče svaki put do savršenstva.

Laura Ford iz Melbourna podijelila je svoj recept od osam sastojaka na društvenim mrežama pokazujući kako kod kuće pravi hrskave krompiriće.

Koristila je bijeli krompir sa crvenom kožom, ekstra djevičansko maslinovo ulje, maslac, univerzalne začine, sol i biber, svježe listove majčine dušice i, što je najneobičnije, med.

“Ovaj pečeni krompir izazvat će pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti”, napisala je.

Potrebni sastojci

dva kilograma crvenog krompira

dvije kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja

50 g maslaca

začini za sve namjene

sol i bibier

jedna/dvije kašike meda

Način pripreme

Stavite vodu da provri i dodajte krompir. Kuhajte krompir 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne i da postane kašast.

Dok se krompir kuha, zagrijte rernu na 200 stepeni. Stavite maslinovo ulje i maslac u tepsiju pecite 2 minute dok se maslac ne otopi. Dodajte krompir i začinite ga, pa dodajte sol i biber. Pazite da se krompir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa, to će omogućiti maksimalnu hrskavost.

Pecite krompir 30 minuta, a zatim ga okrenite i pecite još 25-30 minuta dok ne postane hrskav. Potom prelijte medom (ili javorovim sirupom) po krompiru dok je vruć.

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/klix.ba

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh