Gastro

Knedle sa kremom i šljivama

Mnogima omiljena poslastica, probajte je na ovaj način.

Sastojci:

450-500 g krompira

200 g brašna

1 jaje

100 g eurokrema

nekoliko šljiva

100 g prezli

malo soli

Priprema:

Krompir skuhati pa izdrobiti viljuškom, dodati jaje, malo soli i izmiksati. Dodati brašno i obraditi rukama. Ruke pobrašnjaviti, vaditi manje komade i rastanjiti na dlanu praveći na sredini udubljenje. Staviti po kašičicu krema, pa zatvoriti sa svih strana spajajući ivice tijesta. Praviti loptice i redati na poslužavnik na koji je posuto malo brašna. Kuhati u kipućoj vodi. Kad isplivaju na površinu i budu mekane na dodir, vadite u ispržene prezle i valjajte. Isto tako i sa šljivama ponovite postupak.

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh