Politika

Ko preživi ovu heftu, preživio je

U Visokom (posebno, za razliku od drugih općina), ovu heftu, glede izbora, ko preživi, preživiJo je

Nikada i nijedna predizborna kampanja u Visokom, bili to Opći ili Općinski izbori (a iza mene ih je podosta – što kao profesionalnog/insajderskog učesnika, što kao sada autsajderskog, odnosno, posmatrača sa strane), nije bila: poganija, hinjskija, podlija…samo jos čakije i snajperi fale.
Mada u digresiji s prednjim, generalno, kad već “uzeh riječ”, u svezi izbornog epiloga, Gračanica je svojevrstan test za ovogodisnje izbore. Ko u njoj pobijedi, izborni je pobjednik u Visokom.
P.S. A kako mi jedan jaro reče da ću se ipak smijati i radovati pobjedi određene osobe, evo da se i po tome “deklariram”: – Ničijoj pobjedi se ja neću smijati ili radovati. A isto tako ni nečijem porazu. Kod mene je malo prostora za takve stvari. (I onaj kez na profilnoj je “na zor”) Pogotovo u ovom vaktu, i vrlo, vrlo “zanimljivoj” visočkoj situaciji.
P.P.S. I, da ne ostanem nedorečen, spram moga biračkog opredjeljenja, iako sam neke “iluzije spalio”: – Kada je riječ o Opcim izborima, dileme oko SDA nemam (pored ostaloga, odabir kvalitetnih kandidata je puno laksi, jednostavniji i transparentniji). Pak, Općinski izbori, ako uopće izađem na glasanje, bit će “nijansnih” korekcija.

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh