Gastro

Posna pita

Sastojci:

  • 3 krompira
  • 1 konzerva tunjevine
  • 1/2 g tankih kora
  • 1 veza mladog luka
  • ulje
  • so i biber

Priprema:

Luk isjeckati i propržiti na ulju pa dodati rendani krompir, so, biber i konzervu tunjevine. Sve izjednačiti.

List kore raširiti na sto pa na dno kore staviti tri kašike nadjeva pa lijepo raširiti, saviti ivice i uviti u rolnicu.

Redati u podmazan pleh.

Odozgo još malo premazati uljem i peći na 200 stepeni oko 45 minuta. Sjeći toplo i poslužiti.

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh